Ce spun oamenii

Testimoniale

Emil Bălteanu
Președinte Asociația Cultivatorilor de Cereale și Plante Tehnice „Grânarul” din județul Iași

Vremurile se schimbă prin evoluția oamenilor: intelectuală, științifică, civilizațională, mereu mai motivațională! Creuzetul evoluției se află în leadership-ul adecvat fiecărei etape și mai ales a mulțimilor motivate axiologic! Da, avem nevoie de oameni ca Vasile Roman, cu viziune, dedicați și consecvenți, și care să proiecteze și croiască poteci pentru accesul, cu succes, spre viitor! Prin oameni și pentru oameni este ceea ce văd eu în activitatea lui Vasile Roman.

Dan Berinde
Professional Certified Coach

Disciplina si perseverenta sunt atribute esentiale ale dezvoltarii, progresului. Fie personal, fie in echipe sau organizatii. Asta este ce am regasit din plin in atitudinea lui Vasile Roman, perseverenta in dezvoltarea personala si in dorinta de a-i sprijini pe altii. O mare experienta de viata, in a conduce si inspira oameni, transformata in dedicarea catre un drum profesional, in lumea coachingului. Acolo unde coachul Vasile Roman ne provoaca sa fim mai performanti, sa ne depasim limitele, sa vedem mai clar si mai departe. Ce altceva ne dorim, fiecare, in viata noastra?

Ion Ivanciuc

Cea mai importantă trăsătură a unui om care a acumulat preț de 55 de ani tot ce a putut este dată de faptul că la final împarte bucuros tot ce este mai bun la el cu cei din jurul lui! Misiunea domnului Roman s-a schimbat din zona „totul pentru misiune, totul pentru militar” în dimensiunea „despre oameni și pentru oameni”. Nu te sfii să-l întrebi cum să fii un om mai bun pentru că el sigur nu se va rușina în a te ajuta să-ți descoperi cea mai bună versiune a ta! „Un om fain și drag, cu mai mare drag de oameni și de fapte”

Steve "Bear" Hébert
Program Manager at Valiant Integrated Services (former Cubic Global Defense)

I have known MG (Ret) Vasile Roman for over 4 years, but I have observed his accomplishments, achievements, and contributions to his Army, NATO and its allies, and to his Nation for 9 years. He is smart, extremely intelligent – and knows how to get things done in a no nonsense fashion. Those who have served with him, and under him, admire his dedication to “doing things right – the first time”. I can think of no better leader, manager, and warrior than Vasile Roman. His decision to move into his second career of teaching and mentoring the next generation is a great asset for all those who will experience his style, demeanor, and dedication to learning. If you get the opportunity to go to Iasi, look him up in th city hall – or in the halls of the university. You will not regret it – the experience will be enlightening!

Monica Tofan
Relationship manager for recovery of special loans

Mi-am ghidat viața după principiul enunțat de Aristotel “ învingatorii nu renunță, iar cei care renunță nu ajung învingători”. Aflată într-o situație prolifică din punct de vedere profesional, am conștientizat ca totul devine mai clar și mai obiectiv analizat cu ajutorul unui coach. Am învățat să gândesc și să acționez mai bine, tot mai aproape de potențialul meu real. E nevoie de timp, de răbdare și de antrenament pentru a te desăvârși. Mi-a plăcut faptul că Vasile Roman face ceea ce pe alții îi indeamnă, ceea ce a însemnat pentru mine, depășirea nivelului de a transmite doar noțiuni din NLP. Parafrazez cele spuse de C.G. Jung și cred cu tărie că într-adevar privilegiul vieții este să devii cum ești cu adevarat, dar într-un timp mai scurt și prin trăiri asumate conștient doar cu ajutorul unui alter ego obiectivat.
Mulțumesc Vasile Roman!

Daniel Cioran

Cu Vasile Roman am relaționat din două posturi, una într-un trecut apropiat, aceea de mentor, iar din prezent, din aceea de coach. Din postura de mentor a fost persoana care a descoperit în mine omul cu potențial de dezvoltare și care mi-a cultivat, prin model, dorința de dezvoltare a unei cariere bazată pe cunoaștere profesională. A fost un „accelerator” în drumul meu centrat pe echilibru între educație – acumulare de experiență – asumarea responsabilităților de lider. Din recenta postură, aceea de coach, este omul care mi-a oferit oportunitatea de a-mi găsi răspunsurile cele mai bune și de a realiza acțiunile necesare noilor provocări ale contextului de carieră. Am descoperit, prin dialog, faptul că am trecut de la etapa de așteptare și acceptare a unor sfaturi și sugestii la aceea în care pot, eu însumi, să generez contexte favorabile pentru a-mi pune în practică strategii de lucru eficiente, nu atât pentru mine cât pentru organizația din care fac parte.