Îndrăznește. Țintește. Cucerește!

Permite-ți să fii liderul de care semenii și urmașii tăi să fie mândri!

Îți voi demonstra în cartea ”Îndrăznește, țintește, cucerește” cu exemple practice din experiența mea de 30 de ani de leadership și management militar,

⚪ cum poți deveni un lider perspicace al propriei vieți,

⚪ capabil să-și croiască propriul drum și

⚪ să-și gestioneze cu succes emoțiile în situații limită.

Vreau ca după ce vei fi citit cartea, să simți că poți mai mult, că ești un exemplu pentru cei din jur și că poți performa la cel mai înalt nivel, indiferent de contextul în care te regăsești.

Înveți să devii un lider pe care oamenii îl urmează

Vrei ca ceea ce faci să fie util și moral, vrei să obții certitudinea că oamenii te urmează, să-ți consolidezi dorința de performanță și atitudinea de învingător. Știi că aceste aspecte sunt condiții esențiale pentru succes. Vrei ca finalizarea cu brio a oricărui tip de acțiune să îți aducă un sentiment de împlinire, vrei să ajungi la acea stare emoțională în care îți spui că a meritat să lucrezi într-o încordare dată de adrenalină, că a meritat să strângi din dinți, să consumi din orele de somn și mai ales să le ceri camarazilor tăi să fie încrezători chiar și atunci când lucrează în condiții de mare risc. Aceste sentimente, stări și trăiri vreau să le dobândești și tu după ce vei fi terminat de parcurs cartea.

Ce obții concret parcurgând ”Îndrăznește, țintește, cucerește”?

Devii un lider de care semenii și urmașii tăi vor fi mândri

Devii mai încrezător și mai motivat să-ți iei viața în propriile mâini

La finalul, cărții, primești un model de angajament pe care să-l completezi pentru a te sprijini să-ți proiectezi versiunea ta mai bună

Înveți cum să lucrezi la propria persoană pentru a deveni liderul propriei vieți

Înveți cum să observi, să planifici și să coordonezi

Ești provocat să aprofundezi, să asimilezi și apoi să experimentezi

Liderul performant nu se naște, se creează.

Un studiu al celor de la Gallup, companie care a devenit cunoscută pentru sondajele de opinie efectuate în întreaga lume, reliefează că doar 10% din oameni se nasc lideri și au o înclinație naturală către leadership.

Iată deci că nu te-ai născut lider performant, dar îți poți forma această abilitate prin efort și voință.

Devenirea omului bun se fundamentează pe ceea ce primește de la părinți, ceea ce învață în școală și în societate, ceea ce experimentează în viață și ceea ce-și dorește să fie, muncind pentru asta.

În această carte, în care am adunat toate cunoștințele pe care le-am dobândit în cariera de militar, coach și conferențiar universitar, te provoc, prin exemplele pe care le-am trăit intens pe teatrul de operațiuni și în interacțiunea cu clienții mei și cu studenții, să lucrezi la propria persoană, pentru a fi liderul propriei vieți și pentru a-i ajuta pe semenii tăi să fie mai performanți.

”Îndrăznește, țintește, cucerește” și omul din spatele ei

Cu o carieră militară de peste 30 de ani și de peste 10 ani în mediul universitar, astăzi, misiunea mea este să sprijin tinerii și profesioniștii de nivel executiv, printr-un proces de coaching, în înțelegerea, și, mai ales, în aplicarea conceptului de leadership.

De-a lungul anilor am trecut prin multe etape, de la comandant de pluton (puțin peste 20 de militari), la comandantul primei operații românești, cu trupe aero-transportatate, în Afganistan, prima după cel de al II-lea război mondial. De asemenea, am performat și în poziția de lider de nivel strategic și șeful grupului de planificare a celui mai mare exercițiu strategic inter–instituții, desfășurat după anul 1990.

Liderul performant nu se naște, se creează!

Experiențele și cunoștințele de conducere și leadership s-au sedimentat odată cu avansarea în grad și cu resposabilitățile asumate în planificarea și conducerea de operații naționale și multinaționale în România și Afganistan, în parteneriat cu forțele armate ale SUA, având ocazia să coordonez, din postura de comandant de batalion, structuri cu peste 400 de militari.

Succesul activitățile mele din cadrul Armatei Române s-a bazat pe cunoștințele acumulate în studiile de licență, masterat și doctorat, absolvite în România și în Statele Unite.

În prezent sunt conferențiar universitar doctor la Universitatea Apollonia din Iași, unde predau cursuri de culegere de informații și investigații jurnalistice și cadru didactic asociat la Universitatea ”A.I.Cuza” din Iași unde predau cursuri de securitate. De asemenea, sunt coordonator doctorate la Academia Militara ”Alexandru cel Bun” din Chișinău, Republica Moldova.

Activez și în diferite medii și organizații de afaceri (bizz.club Iași. RBL România) și ajut zeci de antreprenori și tineri să-și decopere vocația și să devină lideri mai performanț.

Această primă carte a mea”Îndrăznește, Țintește, Cucerește” a crescut și s-a dezvoltat din acest vast laborator de experiență.

Iar cum poți deduce din ceea ce am prezentat până acum e cât se poate de practicăpeste 30 de ani de carieră militară și peste 10 ani în mediul universitar – și scrisă după ce am reușit să mă confrunt cu problemele a mii de oameni din arii diferite de activitate.

Te învăț cum să observi, cum să planifici strategic și să coordonezi înțelept

Pentru a înțelege arta militară aplicată în viața personală, nu îți cer să îmbraci uniforma, deși ai deja ranița în spate, ci voi traduce și adapta fiecare paradigmă și experiență militară, în termeni utili, în acțiuni și activități întâlnite la locul de muncă, în carieră sau în viața alături de familie și prieteni.

Dacă însă îți doreși să te dezvolți, să influențezi viața celor din jur, să arăți că ai potențial pe care știi să-l pui în valoare, nu doar să stai încremenit într-o poziție de executant, ci să treci la cea de lider, atunci trebuie să înveți principii de acțiune, să lucrezi după proceduri standard, să ai un model de luarea deciziei și mai ales să știi să conduci oamenii ca un veritabil model.

De ce să ai încredere că opiniile și experiența unui general pot fi utile unui civil?

Răspunsul va veni, progresiv, în fiecare capitol, dar pentru a-ți reduce starea de incertitudine și de disconfort , îți voi spune că din douăzeci și nouă de ani de carieră, fără să luăm în calcul cei șapte ani de liceu militar și școală militară, doar șase ani am fost ofițer executiv, iar ceilalți douăzeci și trei am fost comandant sau șef.

Eu, Vasile Roman, pot face pentru tine ceea ce am făcut de-a lungul carierei mele și pentru subordonații mei.

Descarcă această carte în format digital și bucură-te de o experiență a lecturii intensă și plină de învățături valoroase. Cartea a fost publicată recent, dar în cadrul lansării ei, la Cercul militar, peste 80 de oameni mi-au fost alături la acest eveniment important din viața mea.

Pănă acum, peste 100 de oameni au achiziționat deja câte un exemplar. Dar pentru că trăim în epoca vitezei și a tehnologiei, am hotărat să o pun la dispoziția ta cartea în format digital, cititorule dornic să devii un lider de care urmașii tăi să fie mândri, pentru a avea acces instant la ea, de oriunde te-ai afla.

Primești un bonus GRATUIT cu adevărat valoros care în mod normal costă 100 de lei

Cartea are o sumă aproape simbolică, costă cât o masă de prânz în oraș. Plătești 20 de lei și, pe lângă cursul de leadership în valoare de 100 de lei, te bucuri de o experiență a lecturii, din orice colț de lume te-ai afla, care te ajută să devii liderul de care ai tăi vor fi mândri, iar aceleși sentiment, în mod cert, te va încerca și pe tine.

În plus, poți câștiga o ședință de coaching cu mine

Mai am ceva pentru tine. Dacă ești în primii 10 care cumpără cartea, ai șansa să câștigi o ședință de coaching cu mine, prin tragere la sorți (în mod normal o ședință de coaching cu mine costă cel puțin 50 de euro.)

Practic, ai garanție de 300% (cu acel curs pe care-l primești gratuit și șansa de a câștiga o ședință de coaching cu mine)

Achiziționează acum și bucură-te de toate beneficiile pe care le ai incluse odată ce ai descărcat cartea. Cele două resurse pe care le primești sunt la fel de valoroase ca accesul la cartea mea.

Dezvoltă liderul din tine și începe să faci o schimbare reală în viața ta și a celor din jur. Sigur îți vei mulțumi mai târziu. Comandă astăzi, aici, acum și nu rata șansa de a deveni cea mai bună versiune a ta.

Ce spun cititorii

Am primit cartea. După primele pagini citite am recomandat-o liceului pentru achiziție. Mai multe după ce termin de recitit. Cărțile care-mi plac le citesc şi recitesc!
Bortoș Romulus
Profesor
Trebuie sa spun ca am început sa citesc cartea lui Vasile Roman și după vreo 30 de pagini am colecționat deja o mulțime de idei valoroase.
Cătălin Manole
Consultant financiar
Știi că eu nu vorbesc multe. Cartea, mai bine spus moldovenește, sfaturile descrise sunt utile pentru multe categorii de oameni și profesii. Îmi place mult legătura autorului cu cititorul.
Contantin Profir
colonel în rezervă
Cartea este o pledoarie pentru acțiuni îndrăznețe, dar și o călătorie inițiatică la finalul căreia te alegi cu un proiect măreț. Acel proiect este chiar propria ta persoană, într-o versiune mai bună, într-o versiune actualizată. Cartea te provoacă, te răscolește și te îndeamnă să reflectezi la condiția ta actuală, oferindu-ți în același timp aripi (instrumente, sugestii, exemple) să zbori spre condiția ta ideală.) Ajuns la destinația finală ești un lider mai bun, mai conștient și mai pregătit să-și guverneze viața exelent.
Vlad Gafencu
creator podcast Ideaticu'
Îl cunosc pe Vasile nu de foarte multă vreme și totuși, citindu-i cartea, am avut sentimentul, așa, cam la două pagini, că îl știu de-o viață. Poate pentru că ceea ce întrezăream că va fi la un anumit pasaj se dovedea și mai surprinzător, cu un plus de autentic, de narativ, spontaneitate și practică, cu un plus de aplicabil? Să fi fost oare de vină respectul meu autentic, pe are îl port acelora care ne apără țara, motiv pentru care am absorbit altfel firul cărții?
Radu Nechita
trainer